Hypnotherapie, relatietherapie, EMDR, afvallen en PDS- en polyvagaaltherapie

  • Hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie afvallen praktijkinfo
  • Hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie afvallen praktijkinfo
  • Hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie afvallen praktijkinfo
  • Hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie afvallen praktijkinfo
  • Hypnotherapie, EMDR, PDS-therapie, relatietherapie afvallen praktijkinfo
Erkend door zorgverzekeraars

Ruim één miljoen Nederlanders doen jaarlijks een beroep op professionele psychologische begeleiding. Dat is geen blijk van zwakte. De moderne maatschappij vergt veel van ons en verwacht dat we weer snel geestelijk en lichamelijk in balans komen. Praktijk Mental Balance is er dan ook op gericht u weer zo snel mogelijk in balans te brengen. Hierbij gebruik ik moderne therapieën die bewezen hebben effectief te zijn.

Hypnotherapie is zo’n therapeutische methode om redelijk snel psychische en psychosomatische klachten te verhelpen of te verlichten.

Hypnotherapie is een ‘zachte’ maar zeker ‘geen softe’ therapie.

De therapie is ‘zacht’, omdat ik als hypnotherapeut ervan uitga dat een mens zelf alles in huis heeft om zijn of haar problemen op te lossen. Niet de therapeut heeft de wijsheid in pacht; de oplossing die bij u past ligt in u zelf. Vaak liggen die oplossingen in uw onbewuste verscholen of zijn ze in de loop der tijd ondergesneeuwd geraakt. Als therapeut ben ik een instrument in de therapie, waarbij ik mijn therapeutische vaardigheden aanwend om u in contact te brengen met uw innerlijke leefwereld (onbewuste). Kortom door hypnotherapie krijgt u meer controle over u zelf, waarbij ik als therapeut niet uw weg bepaal, maar wel een krachtige navigator ben om uw weg te vinden door het labyrint van het onbewuste waar ongekende oplossingen liggen. U kunt hypnose ook beschouwen als een aandachtige manier van luisteren naar uw innerlijke stem, die al eerder in de vorm klachten van zich deed spreken maar vaak onvolledig gehoor kreeg.

Hypnotherapie mag dan ‘zacht’ zijn aangezien de therapeut niet dicterend is, het is zeker ‘geen softe’ therapie in de zin van vrijblijvend: we zien wel waar we ons op richten en waar het schip strandt. Bij hypnotherapie worden doelen duidelijk samen bepaald en vindt er therapeutische sturing plaats. Dat er zich soms onverwachte perspectieven aandienen is niet uit te sluiten, maar vastgestelde doelen blijven continu in het vizier.

Ook Integratieve psychotherapie is een moderne vorm van psychotherapie waarbij niet de therapeutische methodiek centraal staat, maar de cliënt; zijn of haar hulpvraag vormen het middelpunt. Er wordt gebruik gemaakt van diverse interventies uit de psychosociale therapie. Mijn eigen ervaring leert dat cognitieve gedragstherapie gecombineerd met hypnose vaak veel effectiever is dan enkelvoudige therapie. Deze bevindingen stemmen overeen met modern wetenschappelijk onderzoek.

In een rustige en vertrouwelijke omgeving bent u welkom in mijn praktijk in Amersfoort voor therapie op maat.

Dr. Fons de Vries

Registertherapeut BCZ®, erkend door de Zorgverzekeraars
Hypnotherapeut (erkend NBVH)
Relatietherapeut
EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN),
Member of EMDR Research Foundation, Austin, USA
PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
Lichaamsgerichte psychotherapie
Polyvagaaltherapie
AVAR-Keurmerk

Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL Amersfoort

Tel. 033 – 470.23.21
info@mentalbalance.nl

AGB-code praktijk: 90057771
AGB-code zorgverlener: 90049349
K.v.K. Gooi & Eemland 34096812

AVAR visitatiekeurmerk

Hypnotherapie, relatietherapie, EMDR, PDS-en polyvagaaltherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, afvallen en integratieve psychotherapie voor Amersfoort, Vathorst, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi e.o.