Hypnotherapie bij zwangerschap

  • Hypnotherapie bij zwangerschap - Praktijk Mental Balance
  • Hypnotherapie bij zwangerschap - Praktijk Mental Balance
  • Hypnotherapie bij zwangerschap - Praktijk Mental Balance
  • Hypnotherapie bij zwangerschap - Praktijk Mental Balance
  • Hypnotherapie bij zwangerschap - Praktijk Mental Balance

Ruth Evers schreef Hypnotherapie bij zwangerschap, uitgave Gopher (2014)  ISBN 9789051798814

Dit boek beschrijft, na een korte uitleg over hypnotherapie, de ervaringen van aanstaande moeders met hypnotherapie.
Ruth Evers is verloskundige en hypnotherapeute. Zij schreef dit boek over de toepassing van hypnotherapie bij zwangerschap, in de verloskundige praktijk. Dit boek beschrijft, na een korte uitleg over hypnotherapie, de ervaringen van vijf aanstaande moeders met hypnotherapie. Allemaal hebben ze behoefte om meer tijd en aandacht te besteden aan de gedachten en gevoelens die ze bezighouden tijdens hun zwangerschappen. Zal mijn kind wel gezond zijn? Word ik straks wel een goede moeder? Wat maakt mijn kind mee van de stress en de spanning die ik nu ervaar?

"Het heeft mij echt geholpen om niet alleen met mezelf bezig te zijn en me te realiseren dat er méér invloeden in de ontwikkeling van mijn baby zijn dan mijn hoge bloeddruk."

"Dit hielp me van mijn schuldgevoel af en maakte dat ik in actie kwam."


Evers omschrijft haar motivatie als volgt: “Ik heb dit boek geschreven voor aanstaande ouders en voor professionals in de geboortezorg. Voor iedereen die zich bezig houdt met zwangerschap, geboorte en ouderschap. Om openingen te geven en de horizon te verkennen. Wat betekent het voor jou als moeder, als je zwangerschap of bevalling niet ideaal verloopt? Als je iets perse wilt of niet wil, wat is dan de impact als het toch (niet) gebeurt? Hoe wil je daarmee omgaan? Zou het mogelijk zijn om op een zeker niveau te communiceren met een ongeboren kind?”


Het voorwoord is van de hand van een gynaecoloog. Zij heeft dit boek in één keer uitgelezen en ziet het als een uitnodiging voor gynaecologen, verloskundigen en assistenten en verloskundigen in opleiding om de benadering van zwangere vrouwen eens van een hele andere kant te bekijken. Zij schrijft: “We hebben in de medische wereld zo onze geëigende, bekende, evidence based manier om patiënten tegemoet te treden, onze diagnose te stellen en de behandeling in te zetten. Maar de emotionele kant van de patiënt en de diepere laag die er ook is en die – zoals we weten – een grote impact heeft, wordt in onze manier van werken onderbelicht en in veel gevallen helemaal niet aangeboord.”


Ingrid Mehrtens van de Nederlandse Beroeps Vereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) heeft het boek ook in één keer uitgelezen en zegt erover: “Deze auteur bevindt zich in een unieke positie, waarin zij nu eenmaal vanuit haar beroep met aanstaande moeders in aanraking komt. Maar in principe kunnen zwangere vrouwen bij iedere hypnotherapeut terecht, temeer daar de gemiddelde verloskundige deze begeleiding niet zal bieden.”


Ruth Evers schreef Hypnotherapie bij zwangerschap, uitgave Gopher (2014)  ISBN 9789051798814

 

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Amersfoort-Utrecht, Gooi, Gelderland en omstreken
Integratieve psychotherapie, hypnotherapie, relatietherapie en PDS-therapie

 

26 februari 2016